2014-12-23

Last minute - Karácsonyi ajándék vol.2



Őszintén belátom, hogy a bögre mint ajándék önmagában nem túl izgi dolog, pláne, ha nem valami különleges darabról van szó, csak egy tucatárúról. Egészen más az ábra, ha mi dekoráljuk, gondolva a megajándékozottra, személyre szabva. Még jobb, ha egy kisebb készlet készül belőle, pláne, ha mellé pálcikás forró csoki, egy cs. különleges teakeverék vagy egy üveg házilag készült forralt bor jár ünnepi csomagolásban.
Szóval ha szükségetek van még egy könnyen, gyorsan elkészíthető ajándékra, jó helyen jártok. Ezt a pöttyözős technikát azok is bátran választhatják, akik úgy érzik, nincs kézügyességük, rajztudásuk az ilyesmihez.

Elkészítés: kb. 15 perc / db + az összes kerámiának egyszerre 40 perc sütés

Ami kell hozzá: 
- kerámiához, üveghez, porcelánhoz való színes filc, ami hobbiboltokban különböző színekben kapható
- bögre: a képen láthatót a Kikában vettem, alapdarab, de egy Ikeás beszerzéssel is 3-400 Ft körül maradunk 


A legegyszerűbb a technikát segítségül hívni, és nyomtatni néhány betűt, mintát. Pl. annak a monogramját, akit szeretnénk megajándékozni. Olyan betűtípust/betűméretet válasszatok, amit szépen körül tudtok vágni. Ha picit több időtök van, pár betűből álló rövid szavakkal is próbálkozhattok. De ugyanígy printelhettek valamilyen formát is, amit a bögrén szeretnétek viszontlátni. Ha körbevágtátok a nyomtatott mintát, kétoldalú ragasztó (vagy összetekert cellux) segítségével rögzítsétek a megtisztított, szárazra törölt bögrére a papírdarabot.


A filccel apró pöttyöket rakva járjátok körbe előbb a minta kereteit. Pöttyözzetek előbb sűrűn, majd a mintától eltávolodva ritkábban. Többféle színű, egymással harmonizáló filcet is használhattok.



TIPP: Ügyeljetek rá, hogy mintázás közben a filcnyomok ne maszatolódjanak el, ha egy pötty mégis elcsúszna, semmi gond, egy fülpiszkáló segítségével munka közben még letörölhető az elrontott mozdulat.



Ha úgy érezitek, hogy szépen kitöltöttek a rendelkezésre álló területet, távolítsátok el a bögréről a kivágott sablont.


Végül 160 fokos sütőben 40 percig süssétek ki a bögréket, így a dekoráció tartóssá, a bögre moshatóvá tehető.



Fotók, kivitelezés, styling: Kedvenc Otthon
Az anyag a Nők Lapja 2014/50. számának készült.


Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: