2014-11-17

Képválasztó - Pick your Art



Képmániám nyilvánvaló, talán a blog négy éve alatt a képekkel való dekorálás témájáról írtam a legtöbb posztot (például: Variációk egy témára; Képek a falon; Rendezett vs kócos; hogy csak a legnépszerűbbeket említsem). Ez nem egy egyszerű vizuális kattanás, hanem már-már egy misszió: felhívni arra a figyelmet, hogy nem mindegy, mivel vesszük körül magunkat, mire fókuszálunk, minek adunk teret. A művészet korántsem úri huncutság, a választás a miénk. Leemelhetünk az áruházban a polcról egy tucatképet, ami nem piszkálja meg a komfortzónánkat vagy nyitott szemmel járunk és megkeressük azt az egyedi dolgot, ami leginkább nekünk szól. 



Az előzmények fényében talán érthető, hogy miért igyekszem minden ezzel kapcsolatos újdonságot, nyomon követni, pláne, hogy a lakberendezés, styling kapcsán is sokszor találnak meg azzal a kérdéssel, hogy "jó-jó, legyenek képek a falon.. de honnan???" 

A nemrég felfedezett PicA - Pick your Art oldal ráadásul egy olyan portál, ami minden kortárs művészetkedvelő szívét megdobogtatja: fiatal, friss, hazai alkotók munkáira csodálkozhatunk rá, változatos stílusokból csemegézhetünk, ráadásul mindezt otthonról, kényelmesen, egy jól összeállított webshop segítségével. A legújabb képünk innen érkezett a házhoz, Szántai Alexandra egyik grafikájára esett a választásunk.


A limitált példányszámú képek méretét az előre megadott opciókból mi magunk választhatjuk meg, a legtöbb kép esetében a poszter formátum is elérhető. Az oldal tanúsága szerint a portfólióban lévő - jelenleg kb. 100 alkotás - minden esetben prémium minőségű giclée nyomat formájában, hosszú élettartamú hordozókra készül, és valóban, a pár mm-es alumínium lap és az akasztóként funkcionáló profilokkal együtt a kasírozott kép önmagában megállja a helyét, keret nélkül is szépen kiugrik a fal síkjából.


A limitált példányszám garantált, a számozott képek tanúsítványa annak rendje és módja szerint a kép hátulján, illetve egy külön nyomtatvány formájában érkezett.


A keresést többféle szűrő is segíti, szín, téma, orientáció és méret alapján gyorsabban kiszűrhetjük a hozzánk illő darabokat.


És ami a legjobb, legfontosabb, a képek mögött lévő alkotók (jelenleg tíz művész) bemutatkozói is elérhetők, hiszen a képek vásárlásával az ő munkájukat támogatjuk a leginkább. Közöttük vannak a PicA alapítói is, a MOME média design mesterszakos hallgatója Sárközi Péter, és a már említett Szántai Alexandra, tervezőgrafikus, akik ezáltal nemcsak maguknak, hanem kortársaiknak is egy igényes platformot teremtettek a megmutatkozásra. Szerintem elismerésre méltó!


Még néhány személyes kedvencem az oldalról, javaslom a galériában való további böngészést!


Novák Tünde: Fényből a sötétségbe


Balázs Zsolt: Nyitott égbolt


Kőműves Kata: Fogságban


Szántai Alexandra: Eiffel torony

Ha karácsonyi ajándékon gondolkodtok, a PicA ajándék kuponja is remek opció lehet. 

És ha nemcsak szeretitek a kortárs designt, de ti magatok is alkotók vagytok, jelentkezzetek az oldalon, hogy veletek bővüljön a portfolió. A lakberendezőkre is gondoltak, a feltételek az ő munkájukat is segítik, amellett, hogy egyedi megoldásokra is nyitottak. 


Szóval egy minden szempontból ígéretes oldalt ajánlhatok, és nagyon drukkolok, hogy minél többen legyünk, akik vevők az ilyesmire!

Képek forrása: Kedvenc Otthon és PicA

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: