2014-11-12

Hangulatvilágítás a lakásban - gömblámpákkal

Egy szobán belül helyi fényekből, hangulatvilágításból sosem elég, nálunk minden évszakban a kislámpák kapcsolódnak fel először és maradnak legtovább égve, ha már szükség van rájuk. Az őszi-téli időszaktól kezdve egyébként is mindent érdemes bevetni, ami egy kis meleg fényt teremt körénk, de szezontól függetlenül is megállja a helyét a lakás dekorelemeként. Ilyen nekem már egy ideje a pamutfonálból készült színes gömblámpasor, amit legutóbb egy gyerekszobába ajánlottam az emeletes ágy alatti kuckó esti, lágy megvilágítására. Az ötlet remekül bevált, sőt, továbbterjedt, azóta az előszobában is felbukkant a tükör körül. 



A változatos szettekben kapható gömblámpák nemcsak esztétikusak, szépen eldolgozottak, hanem praktikusak is, hiszen nem egy teljesen kész égősort kapunk. Az én beszerzési helyem az Alkony lámpa webshopja volt, az itt kapható Cotton Ball Lights dobozokban különböző színösszeállításban visszük haza a gömböket és a kapcsolóval szerelt izzósort, amit aztán a tetszésünk szerinti sorrendben fűzünk fel. A változatosság gyönyörködtet, személy szerint minden rugalmas megoldásért odavagyok. Ha tönkremegy egy égő, akkor sem kell az egészet kivágni a kukába, csak kicserélni a pótizzóra. Ugyanígy, ha megunnánk az összeállítást, vagy változnak a lakás színei, néhány gömböt kicserélve egy új fényforrást kapunk. 



Nehezen tudok elképzelni olyan pontot a lakásban, ahol ez nem mutatna jól, a játékosság, a színkavalkád, a biztonság és a praktikum miatt mindenképp érdemes hozzá kapcsolni a gyerekszoba dekoráció gondolatát, de a felhasználás kapcsán nem szorítkoznék csak erre. Hálószobában a függöny mellett a karnisra akasztva, valamilyen formára rögzítve, lépcsőkorláton végigvezetve, dolgozósarkot színesítve, ablakot keretezve - csak néhány példa a sok közül. A színek válogatásánál érdemes azért odafigyelni a kontrasztok jóságára: eleve színes környezetben inkább egy visszafogott izzósor fog mutatni, letisztultabb berendezés mellett viszont érdemes fókuszpontként használni, és a válogatással rímelni egy már meglévő színes lakáselemre.










Ha már (legalább lélekben) készültök az ünnepekre (már csak 42 nap!!!), de szöszmötölésre nincs idő, és néhány igazán mutatós, egyszerű dekorációra vágynátok, remek alkalom a gömblámpák bevetése a karácsonyfán, az ablakban, kandalló mellett vagy magán az ünnepi asztalon "asztali futóként" végigvezetve.  A lámpabolt webshopjában találtok most szezonális, limitált kiadású színösszeállításokat, amiben a pamutgömböket fényes szálakkal vonták be, hogy igazán ünnepiek legyenek. Az Adventi és Karácsonyi fénydekorációkat itt találjátok (emellett természetesen érdemes megnézni a lámpabolt amúgy mindennapos több mint tízezres fényforrás kínálatát is). 




Képek forrása (1. kép innen, ahol nincs feltüntetve): Alkony lámpa



Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: