2014-05-23

Mi kell egy jó teraszhoz?


Ma már javában tombol a jó idő, miközben a múlt héten még erősen kellett arra fókuszálnunk, hogy a kabátos, réteges öltözködés ellenére átérezzük az IKEA kültéri bútorkollekciója által felkínált nyári fílinget. Azzal biztattuk magunkat, hogy a sajtótájékoztató ínycsiklandozó részletei mellett legalább az időjárás is autentikus, a svéd nyarat valahogy így képzeli el az ember: huszonpár fok, esővel tarkítva :)



A látvány így is szívderítő volt: alapszínek a porondon, vagyis a piros, a kék, a sárga és a zöld árnyalatai, a tengerpart világát idéző kiegészítők, kortárs stílusjegyek, kisebb erkélyekre szabott megoldások, gyerekbarát kivitelezés – ezek jellemzik az IKEA idei nyári kollekciójának darabjait.




A blog egyik legolvasottabb korábbi posztja a komfortos erkélyekről, teraszokról szól, amik még parányi területeken is messze túlmutatnak a szék+asztal+napernyő kombón. Hogy mitől lesz komfortos és stílusos a terasz? Az alapbútorzaton túl többek között a kiegészítőktől, textilektől (igen, párnák és szőnyeg is akár), lampionoktól, mécsestartóktól, vagy épp egy vidám csíkos napernyőtől! "Jaj, de hát ez nem életszerű, a textilek majd porosodnak, fakulnak, vizesek lesznek..." - hangzik el a leggyakrabban a műanyagok bútorok puritán összképe mellett érvelők szájából. Egyrészt a kültérre tervezett textilek tartósabb, ellenállóbb színtartó anyagból készülnek, mint a beltéri kanapét dekoráló díszpárnák. Másrészt kell némi fegyelmezettség egy ilyen terasz működtetéséhez, de éppen csak annyi, hogy ha nincs tető a fejünk felett, egy vízhatlan ládát fenntartunk a textilek gyors elrámolásához.



Manzárd Café és Kedvenc Otthon: ismerkedünk a kollekció darabjaival :)





A következő sorozatokból/elemekből válogathattok a szezonban:
ülőbútor: KUNGSHOLMEN
étkezőbútor: VINDALSÖ
balkonasztal: ASKHOLMEN
virágállvány: ASKHOLMEN
napernyő és tartó: FLISÖ és BRAMSÖN
textilek: LISEL
napelemes világítás: SOLVINDEN 












A gyerekeknek szánt új MAMMUT kollekció jól ismert elemei immár beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak: tartósabbá és biztonságosabbá váltak, valamint a gyártó UV-védelemmel látta el őket, hogy színük ne fakuljon ki.



Képek: IKEA

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: