2014-05-04

Betűszedő



A Nagymező utca elején állomásozó Bordó Bisztró első látásra a hatalmas üvegtáblás homlokzatával tűnik ki az összképből, a korábban nyomdaként és újság szerkesztőségként funkcionáló épületnek köszönhetően. A belmagasságnak, a nyers burkolatoknak, téglafalnak, fém szerkezeti elemeknek, csöveknek köszönhetően továbbra is érződik az ipari fíling, de a több helyen lépcsőkkel, szintkülönbségekkel, oszlopokkal tagolt belső tér egy nagyon is izgalmas állapothoz vezet, amelyben a dekorációkkal, a lámpákkal, a felületváltásokkal kisebb szigeteket tudtak teremteni.



Személyes kedvencem ez a fa lapokkal és vágott betűkkel kombinált, a múltbeli nyomdát megidéző fal, a földszinten gyönyörködhetünk benne. A csiszolásnak és némi festésnek/koszolásnak, és az így keletkező különböző árnyalatoknak köszönhetően még jobban kiugranak a fal síkjából.








A jól hangzó Bordó Bisztró elnevezés egy belsőépítészeti adottságból, a nyomdai örökségből ered: a bordó műgyanta felületből, ami az egész földszinti részen végigvonul, néhol 1-1 régi szőnyeggel megtörve a homogén alapot.






Az emelet zegzugos részein, a kórházzöld festék és a lecsupaszított betonfal találkozásánál papírvirágok burjánzanak, természetesen Karcsi papírboltja jóvoltából. Egyszerű, könnyű, olcsó, plasztikus dekorációra vágyók telepíthetik az ötletet lakásba is, égősorral, világítással kombinálva különösen jól mutat! :)





Az emeleti hangulatvilágításnak helyet adó további lépcsősor egykor a nyomda tulajdonosának lakásához vezetett.


Az emeleti borbárban fa és fém kombinációja, és egy házi kivitelű napsugaras-tükör került a fókuszba.


 
Vintage részletek a pulton...



...és a bejáratnál


egy jó hír a táblán :)


Mivel ez nem egy gasztro-blog, a menü taglalásától eltekintenék, elég annyi, hogy a többször tesztelt konyha miatt megéri idejönni, pláne, ha valaki szereti az ázsiai fogásokat (thai ízélmény-kategória). A bisztró kifejezetten gyerekbarát, és mivel ebben bőséges a tapasztalatom, megbecsülöm az erre ügyelő helyeket.


További infóért látogassatok el a bisztró FB oldalára: https://www.facebook.com/bordobisztro


Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: