2013-11-28

Butter Brothers



Aki munkába siet reggelente, és nem otthon hosszan ébredezős/reggelizős típus, az nagyon tudja értékelni, ha egy jó kávézó/pékség esik az útjába. Ha az ominózus üzlet a minőségi pékárun kívül esztétikai csemegét is kínál a megjelenésével, az már csak hab a tortán. Az élet apró örömei a pesti oldalon, a Lónyay 22-ben.


A Butter Brothers néven összeállt páros maximum vajtestvér lehet, hiszen a két fiatalember, Gergő és Laci csupán barátok, üzlettársak. Nem ez az eredeti szakmájuk, a sztori szerint az alapgondolatot a házi tejtermék adta, és az a hiányérzet, hogy kevés az olyan hely, ahol emellett a péksütikben, kenyerekben, szendvicsekben is igazi tartalom van, ahol emellett kávézni, teázni is le lehet ülni. Nem csak reggel, egész nap.


A hely design szempontból is igen jóra értékelhető, semmi faxni, fehérre festett téglafal, feketére festett fadeszkás falburkolat és látszógerendák, néhány asztalos munka a fiókos szekrények körül, látványos feliratok, ipari stílusú lámpák. Az arculat és a berendezés megtervezésében egy barátjuk segédkezett, amúgy minden az ő tervük szerint készült.


A fiúk azóta beletanultak a pékszakmába, a pult mögötti hátsó traktusban folyamatosan sülnek a hagyományos és a kevésbé átlagos cuccok, a kísérletezés eredményeiből mindig van kóstoló, érdemes pl. a sörös kenyeret kipróbálni, és a házi croissant-ok is itt a legjobbak mostanában.




Hollóházi mókusos nippek - a 'must have' kategóriából :)





Szeretettel ajánlom őket és a sokszor kipróbált finomságokat! Hétköznap 7-19h, szombaton 8-13h között lehet őket látogatni.


Fotók: Kedvenc Otthon

Ha tetszett a poszt, még több ötletért csatlakozzatok a Kedvenc Otthon facebook táborához!


Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: