2013-07-26

Fókuszban: Kétszintes garzon



Új rovat körvonalazódik, hogy a szimpla lakásbemutatók valami extrába torkoljanak. Például úgy, hogy a lakás valamelyik hangsúlyos, fókuszban lévő vagy annak különlegességét leginkább megteremtő elemét egy kicsit jobban megnézzük, hazai beszerzési forrással együtt.


Az extra belmagasságú lakások szinte mindig galériában végződnek, ami nyilván ésszerű következménye a vertikális lehetőségek optimális kihasználásának és az "alapterület" növelésének. Szépen megoldott galériázást azért ritkán látni, ami ilyen egyterű kis garzonok esetében még fontosabb lenne, hogy az összkép egységes és szép, netán különleges is legyen. 


Ebben a 36 nm-es spanyol garzonban lehet bőven csemegézni a különleges megoldásokból. A szoba és konyhabútorként szolgáló (tölgy?)fa szekrények homogenitását szépen megtörik a különböző mélységű elemek, amik dinamikussá teszik a látványt, a vonalvezetés mégis nagyon letisztult marad. Imádnivaló a fehér metrócsempe, bár mindkét falat borítja, a sok fa ellensúlyozza a hidegburkolat szokatlanságát.




A piros mint kiegészítő szín, nemcsak 1-2 szem előtt lévő elemben, hanem a bútorbelsőben is megjelenik, nagyon helyesen



A térbe ugró, a csigalépcsőt befogadó "lépcsőház", hatalmas gardróbszekrény, és a hálót záró üvegfal: ez adja meg a felső szint elrendezését


A fekete fal (a gombamód szaporodó krétafalakat leszámítva) valahogy tabutéma a lakásbelsőkben, pedig szép, szinte szoborszerű kontrasztokat lehet vele teremteni







Fókuszban:
Számomra a lakás legmeghatározóbb dekoreleme a szőnyeg, annak intenzív színe, mintája, a letisztult lakásbelsőt ellenpontozó stílusa, keleties hangulata. A meggypiros SMEG hűtő is remekül mutat a natúr színek között, de önmagában kevés lenne, kell hozzá ez a nagy felületű textildarab. Ilyen lenből, patchwork technikával készült, gyapjú aljú szőnyeget például a Forma Vivendi  webáruház kínálatában találtok (kék és rózsaszín verzióban is rendelhető) 140x200-as méretben, az ára 189e Ft.


Via 

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: