2012-05-18

Címlapon!



Aki olvassa a blogot, talán néhányszor már szembetalálkozott saját lakásunk képeivel, azaz a "Kedvenc Otthonnal". A szemfülesek ismerős címlapra bukkanhattak az újságos standok aktuális májusi lakber-magazinjai között: ezúttal a Polgári Otthon hozta címlapján a lakást.


Bár az a szerencsés helyzet, hogy nem először szerepel a lakás magazinban vagy magazin címlapon (képek a korábbi megjelenésekről itt és itt), a fotózás és a készülődés mindig tartogat izgalmakat (és nem csak a nagytakarítás része...). Az alapvető berendezés nem túl változékony, lévén, hogy minden szinte még új és mindennek megvan a helye,  egyedül  a gyerekszobák megújítása aktuális a közelgő iskolakezdéses fennforgás miatt. Némi újdonságot egyelőre csak a dekorációk megújulása, képek cserélődése hozhat a lakás életébe. 

A mostani akció előtti éjszaka pl. hirtelen felindulásból türkizre mázoltam a kandalló addigi visszafogott hatású bézs falát, az eredmény (legalábbis a szín) mindenkinek tetszett. Ha egyszer stílusváltás lesz és megválok a kedvenc türkiz Casamance tapétától, majd a fenti falszakasz is alkalmazkodik ehhez, addig viszont nagyon szeretem, hogy rímelnek egymásra.


A türkizért azért is rajongok, mert rengeteg gyönyörű árnyalata van, attól függően, hogy inkább a kék vagy zöld dominál benne. Szuper párost alkotnak a barnával, bézzsel, fehérrel, zölddel, pirossal és a naranccsal is, de ahogy a mostani képanyag mutatja, a pinkkel szerintem a legjobbat hozzák ki egymásból!


Új vászonképek érkeztek a srácokról, a csoportosulás még egy festett, kartonbetűs feliratot is kapott.



Szokatlan módon nem a gyerekszobában, hanem a tálalónál, Szyksznian Wanda grafikája mellett kaptak helyet Rófusz Kinga mese-illusztrátor bekeretezett képei, nagy kedvencek!


A korábban szigorúan monochrome előszobánk okkersárga csíkjait egy Nők Lapjás dekoranyagnak köszönhetjük. Kizárólag egy 10 perc alatt befotózott szürke rozetta hátteréül került oda, kis aggodalommal, hogy mit fog szólni ehhez a délután hazatérő család (nincsenek hozzászokva a partizánkodásaimhoz), de kifinomult ízlésű ötévesem dicsérete után már mondhatott bárki bármit. Az okker csíkok maradnak.


A hálónk egy részlete a tapétához igazított komóddal az egyik favorit képtéma fotózások alkalmával. Kompakt kis vizuális csomagot kapunk a tükörből visszanéző tapétás falszakasszal, a falon lévő képpel, a tapétához festéssel, mintázással igazított komóddal, és újabban a JamHome-ból érkezett kislámpával.  Jót tett ennek a saroknak (és nekem is, reggelente), hogy kiegészült a képkeretes-csipkeszalagos-bútorgombos ékszertartóval, amiről - lévén, hogy szintén egy dekoranyagba készült - itt bővebben is olvashattok.


A Designers Guild textileinek, tapétáinak nem lehet ellenállni, a hálóban is az angol márka tripláz: a díszpárnán, az éjjeli szekrény üveglapja alá csúsztatott tapétán és a falon is. A márka új kollekcióit folyamatosan nyomon követem, legutóbb a country stílusú újdonságairól írtam nem is olyan rég itt, a blogon.


Vigvári Judit textiltervező párnáinak annyira megörültem, mikor rájuk találtam a neten, hogy rögtön beszereztem egyet a dolgozó komfortosítására, és írtam egy cikket Juditról. Azóta találkoztunk is, én pedig szeretettel ajánlom mindenkinek a több színben kapható, fiatalos, kalocsai mintás kollekcióját. 


Végezetül, de nem utolsósorban: köszönet Mátyás Péternek a fotókért és a jó hangulatért, a Polgári Otthon művészeti vezetőjének, Pécsi Balázsnak pedig a cikkért, ami ezúttal - bloggerségem okán - nem egy hagyományos lakásbemutató, hanem egy Velem készült interjú lett. Ha kíváncsiak vagytok a cikkre és a többi képre, a magazin duplaszáma benne a 12 oldalas lakásriporttal május-júniusban elérhető a standokon. Szeretettel ajánlom! 


Fotó: Mátyás Péter



Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: