2012-03-08

Párnatuning


A korábbi párnamániás vallomásomból már kiderült, milyen függőségben vagyok a párnákkal. Fotózások alkalmával biztosan jön velem egy-két szép darab, mert nagyon könnyen lehet velük más-más hangulatot teremteni, de otthon is folyton változnak, cserélődnek. A Nők Lapja soron következő párnatuningos témájába épp ezért nagyon lelkesen vetettem bele magam, rengeteg ötlet felmerült.




Végül született egy fekete-fehérre hangolt csoportkép, egy másik - fókuszban az újrahasznosítással, és egy tavaszi, virágos-madaras szekció, ahol különféle technikákkal kerültek a motívumok a párnákra.


A fekete-fehér szekcióbna lévő párnák között volt gombokból varrt betű (életemben ennyi gombot még nem varrtam fel...:), a dédi csipketerítőjével romantikusra hangolt natúr párna, és némi méricskélés és rajzolás után szürke-fekete geometrikus rajzolatú, amihez textilfestéket használtunk. Ez utóbbi a száradás és a hátoldalán történő vasalás után természetesen moshatóvá válik.


Az újrahasznosítás a férjem egyik, a mosásban csúnyán összement gyapjúpulóverével kezdődött, és Judit kezei között gombokkal díszített párnahuzattá alakult. A bojtos párnához fonalakat használtunk, a kötött párnát a pulóver passzéjából és fonalakból "csavart" virágokkal díszítettük.


A textilfólia működőképességét gyerekpólókon már teszteltem, úgyhogy nekiugrottam szgéppel madarakat mintázni, színezni, fóliára nyomtatni. Még ezen a vastag, texturáltabb párnahuzaton is működött a fólia vasalása, szépen lehetett vele dolgozni. Mielőtt rávasaljátok az anyagra a mintát, mképp vágjátok körbe (minél cizelláltabb a minta, persze annál macerásabb), úgy lesz szép!
  


Ha kíváncsiak vagytok, hogy az alap-párnákból mi készült még, nézzétek meg az elkészült dekoranyagot a Nők Lapja tegnap megjelent 2012/10. számában!





Ötlet és styling: Téli Judit, B. Tier Noémi; Fotó: Kerekes Kata

A bejegyzés fotói: Kerekes Kata, Kedvenc Otthon
A képek semmilyen formában nem használhatók fel a szerző(k) beleegyezése nélkül!

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: