2012-03-09

Képek, méretre


Nagy vágyam volt egy saját fotóból készült vászonkép, ami a vászon anyagának kicsit texturáltabb felületével, keret nélküli mélységével emelkedik ki a többi képes faldekor közül. El is készült, nem meglepő módon a srácok kerültek a fókuszba, a házilag gyártott farsangi partidekor kellékkel pózoltak nagy barátságban :)





Bár a lakásban gyakorlatilag nincs is már szabad falfelület, úgy tervezem, hogy a régi képek lecserélésével még bővítem az ilyen jellegű képek számát, hogy a különböző méretű vakrámázott vászonképek egy hangsúlyos csoportot alkossanak a nappali egyik falán. A képek elhelyezésének variációit megnézhetitek itt, egy korábbi blogbejegyzésben: Rendezett vs kócos

A szolgáltatást a Kepekmeretre.hu weboldalán találtam, és bár a saját képes-adatbázisuk is meggyőző számokat hoz - több mint 23 ezer képből és poszterből válogathatunk a legkülönfélébb témákban - a saját fotóból való nyomtatás ad egy olyan személyes pluszt, amit semmilyen kész anyag nem tud überelni. A kép a fotó elküldését követő 1 hét múlva már a kezünkben is lehet. Azoknak, akik viszont nem szeretnek/tudnak fotózni, ott van a lehetőség, hogy a weboldalon lévő keresőszűrő segítségével itt biztosan megtalálják az otthonukba illő legjobb képet. Lássuk hogyan:


A keresést érdemes a téma kiválasztásával kezdeni. Van lehetőség a szabad szavas kulcsszavazásra is, de kedvenc topikokat is felajánl az oldal (természeti motívumok, építészet, utazás a világban, művészeti stílusok, filmsztárok, stb.), ami alapján könnyen elindulhatunk egy hangulat felé, ezeket  az oldalsávban külön ikonok is jelölik. Segítség lehet még, ha szín alapján szűrjük a képeket, hiszen ezek a egyben a lakás színfoltjai is lesznek, vagyis fontos szempont lehet, hogy harmonizál-e a  berendezéssel, falszínekkel. A méret A4-estől A0-ás méretig bármekkora lehet, szimpatikus, hogy rögtön az árakat is kiszámolhatjuk, ha megadtuk a koordinátákat. Praktikus a formátum választó, ami alapján rögtön az adott helyhez igazíthatjuk a képet, nem mindegy, hogy a falszakaszunk épp állót, fekvőt, négyzetes vagy panorámaképet kíván.


Kedvenceim, Audrey Hepburn és Gregory Peck klasszikus párosát a Római Vakációból vagy a filmtörténet más ismert szerelmespárjainak fotóit is megtaláljuk a „Képek méretre” hatalmas képkínálatában. Válogathatunk még híres reprodukciók, légi felvételek között, amit természetes vászonra, fotópapírra vagy akár habkartonra is nyomtattathatunk.



Én általában a fekete-fehér fotódekorációra voksolok, azok között is nagy a választék!



Ha eldöntöttük, hogy nem tudunk lemondani egy vászonképről, felhasználhatjuk otthon kreatívan is, pl. ágyvég lesz belőle:


Vagy egy fekete-fehér és egy színes kép kombinációjából születik meg a dekoráció:


Képek forrása: Kedvenc Otthon és kepekmeretre.hu


Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

szögletes aranyhal írta...

Én is pont most készülök csináltatni velük, a fotókat válogatom. Nagyon cukik a gyerekek a bajuszokkal! :)