2012-01-04

Vintage az új évben is

Valami régit és valami újat is ígértem (vagyis nem ígértem semmit), mindezek keveredése pedig különösen közel áll hozzám. Erről jutott eszembe a mai téma: vintage, shabby chic, provence, country... stílusok, melyek mindig nagy népszerűségnek örvendenek a blogon, akár bútorok, akár lakberendezési kiegészítők formájában bukkannak fel a lakásbemutatókban. A lakberendezésben, dekorációban észlelhető nosztalgiahullám még mindig tart, jó pár újonnan indult vállalkozás, kisebb-nagyobb üzlet épít a vidéki stílus iránti rajongásra. Amellett, hogy általában ezek nagyon otthonos, hangulatos, kedves darabok, a hozzáadott értékük óriási, ha a sok-sok évvel ezelőtt készült bútorok új életet kapnak a felújítás által.

Ahogy az elmúlt években (igen, lassan 2!!!) megszokhattátok, igyekszem bemutatni a lelőhelyeket, az eddigi listához csatlakoznak az alábbiak. Róluk még tavaly értesültem, most hoztam néhány terméket a választékból és az elérhetőségeiket, ahol Ti is megtaláljátok őket.

A Deco Majorelle romantikus és vidékies lakberendezési tárgyakat - elsősorban kisbútorokat, szekrénykéket - a lakásba, konyhába való kiegészítőket és ajándéktárgyakat kínál webáruházában, ahol minden infót megtaláltok a keresett termékről:


A Vintage Bazaar családi vállalkozás, a néprajzos-képzőművész páros az általuk felújított bútorokat kínálja, emellett kerámiákat, párnákat, üvegtágyakat, zománcozott edényeket a múltból:





Az Anno Tamlux szintén családi vállalkozásban 80-150 évvel ezelőtt, magyar, erdélyi, kárpátaljai otthonokban használt bútorok restaurálásával foglalkozik, textilek, üvegek, kerámiák és lámpák társaságában találjátok őket a budai üzletükben:






Szólj hozzá!

1 megjegyzés:

Fróni írta...

Szuperek a fotók. Nem véletlenül vonzódunk ezekhez a stílusokhoz: örök értékeket és biztonságot sugároznak: és most ez az ami a privát életünkben a legjobban hiányzik. Sok ilyen képet hozz nekünk! Köszi!