2012-01-27

Lakásmúzeum

Nem, nem egy új vállalkozást tervezek bevezetni ezen a néven, bár egyből a mostanában nagy népszerűségnek örvendő lakáséttermek jutottak eszembe: milyen lenne, ha azok mintájára olyan lakások nyitnák meg kapuikat, ahol csoportos bejelentkezés alapján, válogatott, stílusos berendezés között lehetne eltölteni egy kis időt, és körbejárni a lakberendezési bravúrokban, dekorációkban bővelkedő teret??? Na jó, ha nagyon muszáj, valami élelmet is kaphatnak a látogatók... :)





Attól tartok, a most hozott lakás tulajdonosai sem lennének vevők a projektre, mert ezt a kis személyes muzeuális hangulatot ők maguk szeretnék élvezni. Ahogy azt a stylistként dolgozó tulajdonos hirdeti: "Nekem egy otthon olyan, mint egy múzeum, anélkül, hogy bele kellene futnunk a "Ne nyúlj semmihez" táblába.



A san fransisco-i viktoriánus lakás az évek során, európai portyázásaikon - antikvitásokban és régiség-piacokon - talált darabokkal van tele: a sokat látott kaputelefontól kezdve, régi képkereteket, porcelánokat, étkészleteket gyűjtenek. 






Kevésbé egyszerű zsebre vágni és hazahozni, mindenesetre gyűjtőszenvedélyük az antik ágyakra is kiterjed. Ez a gyönyörű részlet egy duplaágyból származik, és Belgiumból érkezett a tengerentúlra.






Apropos: Ti gyűjtötök valamit?


Forrás

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: