2010-10-13

Ami a Kubusban a legtöbb...

Annak apropóján, hogy a múlt héten összefutottam néhány rendszeresen olvasott blogger-kolleginával, és ezt gondosan meg is örökítettük (véletlenül mindenkinél volt valami gépezet), jöjjön most egy kis bemutató a Kubus Design Concept Store üzletéről. Merthogy ez volt a közös pont: a Design-hétre ütemezett Kubus-megnyitóra Zai Viki lakberendezőtől, a berendezés egyik megálmodójától érkezett a meghívó.

A Kubus Design magyar vállalkozás, melynek tulajdonosai elkötelezettek a design termékek népszerűsítése, a koncepcionális gondolkodás mellett. A XIII. kerületi üzlet olyan nemzetközi márkákat forgalmaz, amely biztosítja azt, hogy a minőségi darabokból stílusos belső terek születhessenek. A választék a modern, letisztult berendezés híveinek kedvez, az összhang megteremtését pedig azt szolgálja, hogy egy helyen válogathatunk többek között:

a CORO Italia kültéri lounge bútoraiból

 a belga Indera kanapék moduljaiból



 az olasz Ridea design radiátoraiból

és a francia Élitis tapétáiból

A legközelebb talán a FOC (Freedom of Creation) lámápákhoz kerültünk, a magam részéről szívesen hazavittem volna egyet (vagy inkább kettőt) ezekből:


A szépségek mellett a Kubus csupa okos dolgot forgalmaz, pl. az Okosüveget: ez egy speciális eljárással készített üveg, amely elektromos áram hatására (a gyakorlatban egy gombnyomásra) megváltoztatja a  fényáteresztő képességét, vagyis áttetszőből átláthatatlanná válik. Vannak ennek evidens felhasználási területei (tárgyalók, bankok, stb), de elgondolkodva az alternatív megoldásokon, ha a gyártó nem is, én kíváncsian várom a Ti ötleteiteket is!


A GIRA design kapcsolóit és az intelligens otthon kialakításához szükséges rendszereket is megtaláljátok itt. Hogy mitől lehet egy otthon intelligens? Az egyik legegyszerűbb funkció a motoros redőnyök alkalmazása, ami nemcsak kényelmi, hanem biztonságtechnikai okokból is ajánlatos. A másik példa a világítás intelligensé tétele. A szobában található lámpákkal több világítási kép is kialakítható, aszerint, hogy milyen fényre van szükségünk olvasás, filmnézés, vacsora vagy neadjisten takarítás közben. Ezek a beállítások egyedileg meghatározhatók, eltárolhatók, előhívhatók és bármikor megváltoztathatók. Arra is van lehetőség, hogy a lakás elhagyásakor vagy a riasztó rendszer élesítésekor az összes világítást kikapcsolja az intelligencia.

Kisgyerekes családok álma lehet az automatikus világítás kapcsolás, amikor a világítás követi az otthoni mozgásunkat. Persze elsősorban nem a szobákban használnám (a ki-berohangáló gyerekek miatt kis túlzással diszkófény-hatásokra lehetne számítani, bár a fel/lekapcsolás időtartama nyilván csak beállítás kérdése), hanem a közlekedőben, lépcsőházban, mosdóban tenne ez jó szolgálatot.

A világítási képek és automatikus kapcsolások segítségével az otthoni jelenlétünket is szimulálhatjuk, miközben épp a haverokkal sörözünk vagy kis családunkkal ejtőzünk egy resort&spa-ban. Az automatikus hűtés-fűtés vezérlésről már ne is beszéljünk, mert most mennyivel kényelmesebb lenne reggel meleg radiátorokra ébredni a költséghatékony és egészséges éjszakai csökentett üzemmód után?


A GIRA videó kaputelefon rendszereinek alkalmazásával azt is megtehetjük, hogy a hagyományos becsenget – megnéz – ajtót nyit funkciókat elhagyjuk. A kényelmi faktor itt is erősen megjelenik: a kaputelefon képe a TV vagy a mobil képernyőjén is megjelenhet, de hazaérve az is visszanézhető, hogy ki mindenki csengetett távollétünkben az ajtó előtt. Hm.

Nos, mi volt a múlt héten a Kubusban a legtöbb? A finom vendégváró falatok, a design darabok, a gyönyörű lámpák és a GIRA elegáns kapcsolói után nagy valószínűséggel az 1 m²-re jutó lakber-bloggerek száma... :D


Balról jobbra:
Zai Viki - Dizain, Kedvenc Otthonos jómagam, Nikoletti Petra - Térkultúra, Hujber-Nagy Aletta - hna-design, Csorba Anita - Inspirációk



Forrás 1, Forrás 2, Forrás 3, Forrás 4





Share

Szólj hozzá!

7 megjegyzés:

aletta írta...

Ez jó, tetszik! :-)

Nikoletti Petra - Lakberendező írta...

Szép összefoglalás!

Klein Kinga írta...

Szépek vagytok lányok! Megszakad a szívem, hogy nem lehettem ott, ráadásul elég közel lakom, szóval nem voltam messze az adott időpontban! Na mindegy majd legközelebb.
Üzlet gyönyörű, cikk a szokásos Noémi színvonal, nem csalódtam :)

Mocca írta...

Na szép!

A fiúk jól lemaradtak erről a szeánszról!
Talán legközelebb...? :D

Amúgy gratulálok a tudósításhoz! Egy élmény volt!

...A hölgyek meg: Kinga a számból vette ki a szót. :D

B.Tier Noémi írta...

Kinga, Mocca: sztem hamarosan lesz folytatás, örülnénk, ha bővülne a kör!!!
Köszi, h. tetszett a beszámoló, Vikinek pedig grat a jól sikerült projekt miatt!

zaiviki írta...

Noémi gratula, tetszik a beszámoló. Jól körbejártad a témát, mint mindig. :)

B.Tier Noémi írta...

Köszi Viki, máskor is jöhet a meghívó! :)