2010-06-01

A kocka el van vetve

Ezt a belvárosi lakást még egy zimankós januári napon fotóztuk, tulajdonosa egy fiatal testvérpár. A két srác tűz és víz, ahogy elmesélték, ez a tervezést is megnehezítette egy csöppet. Bár a felkért lakberendezők (Németh Gabriella és Téli Judit) igyekeztek megtalálni a közös nevezőt, még így is nehezen egyeztek meg a a színekben, a berendezés anyagaiban. A rendszerető Gábor inkább a minimálra szavazott, sok fémmel, Máté viszont a rusztikus, természetes anyagok között látott volna át szívesebben az időnkénti káoszon. A végeredmény: 1 nagy közös tér, 2 szoba az elvonulásra és sok-sok jól működő kompromisszum.

Fotó: Kerekes Kata (A mi otthonunk)

A barátnők odaköltöztetése eleinte feketelistás dolog volt, aztán valahogy lazult ez is. Sőt, emlékeik szerint a lányok mindig maradandó (jó) hatással voltak a berendezés alakulására, a dekorációk megjelenésére. 
Erről meg is győződhettem, amikor pár hónappal a hópelyhes emlékek után ellátogattunk a lakásba (sütizni a cikk megjelenése okán, és elmélkedni a januártól májusig tartó időszakon...). A polcokon az általunk hagyott elrendezés, a fém tálcán a vizipipa és szamovár kettőse, amiket a fotózás kedvéért házasítottunk össze. Nyomot hagytunk hát mi is.

 Fotó: Kerekes Kata 

A fiatalemberek nemsokára búcsút mondanak a közös otthonnak, a lakás eladó.  

Egy kérdés: laktatok együtt barátokkal, baráttal? Nálatok hogy működött a társbérlet? Hoztatok szabályokat???

A Gáborék lakásáról szóló írás + képanyag, és a többi májusi lakásbemutatós cikktermés olvasható a Nem csak szövegen, nézzetek át!






Share


Szólj hozzá!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Respekt a hölgyek lakásalakítási, elrendezési érzékéért. Hogyan is nyúlhatna hozzá az ember fia egy tökéletesen elhelyezett szamovárhoz? Vagy egy ideális szögben megdöntött könyvhez? ...ugye, ez szerintem sem kérdés. Köszönjük!
- az egyik ottlakó -

B.Tier Noémi írta...

Köszönjük, kedves névtelen ottlakó :)))
Legkésőbb a lakáseladás utáni költözéskor csak megmozdul ott vmi...:)Drukkolok, hogy minél hamarabb!

Tom írta...

sok albérlet volt változó emberekkel, a szabélyokat mindig a lányok hozták, aztán emg ők is rúgták föl...