2010-03-12

VizuálKult - Le a tucatképekkel!

A képekkel operáló faldekorációk kérdése visszatérő téma a blogban, és az is lesz a most induló VizuálKult rovatban. Ez ügyben markáns nézeteim vannak, és remélem, hogy nem vagyok vele egyedül :)
Egyszerűen szomorú látványt nyújtanak az otthon személyességet nélkülöző csupasz falai (ha csak nem valami átfogó koncepció része a szabadon hagyott falfelület - de erre kevesebb példát látni). Számomra ennél már csak egy szomorúbb látvány létezik: ha tucatképekkel tudjuk le a kérdést.
Nem kell nagy dolgokra gondolni, saját emlékeink, fotóink, képeslapjaink is sokkal többet adnak, mint bármelyik áruházi plakát. "Kedvencem" az a lakásdekorációra "szakosodott" képzőművész, akinek a képei pár éve mindenféle lakásbemutatós cikkben felbukkanak - az egyediség látszatát kölcsönözve a tulajdonosok otthonának - miközben csaknem egyformák.

Bár az alábbi példákon viszonylag sok kép szerepel, nem a mennyiség a lényeg, inkább a minőség választása, és az, hogy a látványhoz valami személyes kötődésünk legyen. Nincs megírva az sem, hogy ne cserélgethetnénk a kereten belül a képeket bármikor, mikor kedvünk tartja - utazásaink után, a gyerekekkel együtt változva, új kincsre bukkanva a neten vagy egy galériában.



Share

Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések: